Αυξάνονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αφού σειρά πήρε ο Καναδάς και ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο του για τα ρωσικά αεροσκάφη, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία. Η απόφαση έρχεται μετά από σχετικές ενέργειες αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, καθώς η Μόσχα δεν έχει σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του, μια απόφαση που έχει άμεση ισχύ.

«Θα καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις απρόκλητες επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε ο Καναδός υπουργός στο tweet που έκανε.

Πλέον, με πολλές χώρες να έχουν κλείσει ή να έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία, Γερμανία…) τα ρωσικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης υπερπτήσεων στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, η Μόσχα έχει αρχίσει, από την πλευρά της, να απαγορεύει σε αεροσκάφη που προέρχονται από διάφορες χώρες να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της.

Πηγή: newsbeast.gr