Οι διαπραγματεύσεις Κιέβου και Μόσχας μπορεί να σημείωσαν πρόοδο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και να δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα στην παγκόσμια αγορά, όμως ουκρανικές πληροφορίες βλέπουν ανασύνταξη του ρωσικού στρατού, ενώ ο ΟΗΕ σημειώνει πως έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην χώρα.

Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός ανασυντάσεται και ετοιμάζει νέες επιθέσεις.

«Η βασική προσπάθεια (της Ρωσίας) επικεντρώνεται στην περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Μόσχα προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τη Μαριούπολη και τις πόλεις Ποπάσνα και Ρούμπιζνε, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία «ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις», υποστήριξε σύμφωνα με το Reuters, σημειώνοντας ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει παρατηρήσει κάποιες μετακινήσεις μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιφ, όμως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για μαζική αποχώρηση.

«Εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ αναφέρθηκε στο πόλεμο στην Ουκρανία και τόνισε πως έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου.

«Οι αδιάκριτες και μεγάλης κλίμακας επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου», είπε η Μπατσελέτ ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: newsbeast.gr