Την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να επιθυμεί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με το CNN να αναφέρει ότι ζήτησε από το Ισραήλ να μεσολαβήσει προκειμένου οι συζητήσεις να γίνουν στην Ιερουσαλήμ, απορρίπτοντας την πρόταση της Λευκορωσίας, καθώς δεν την θεωρεί ουδέτερο έδαφος.

Μάλιστα, οι Times of Israel αναφέρουν ότι ο Ζελένσκι τηλεφώνησε την Παρασκευή στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, για να του καταθέσει το σχετικό αίτημα, κάτι που είχε κάνει και πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το Ισραήλ θεωρείται από τις λίγες χώρες που έχει καλές σχέσεις, τόσο με τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία.

«Σταθήκαμε όρθιοι και αποκρούσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού»

Παράλληλα ο Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του στο Facebook αναφέρει ότι «σταθήκαμε όρθιοι και αποκρούσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού».

«Προστατεύουμε τη χώρα, τη γη και το μέλλον των παιδιών μας. Το Κίεβο και οι πόλεις-κλειδιά γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι καταληψίες ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ τη μαριονέτα τους αλλά τους χαλάσαμε τα σχέδια» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах та районах нашої держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо, – країну, землю, майбутнє дітей. Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави і поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум.

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, February 26, 2022

Πηγή: newsbeast.gr