Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξετάζουν τις επιλογές που έχουν για την επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και αναμένονται ανακοινώσεις για το θέμα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε σήμερα (30/3) η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου, η Μπέντινγκφιλντ είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές για να επεκτείνει τις κυρώσεις και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη επιβάλει μια σειρά από σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, προκειμένου να «τιμωρήσει» τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η προειδοποίηση του Πενταγώνου για τα ρωσικά στρατεύματα

Η Ρωσία ξεκίνησε την αναδιάταξη κάτω του 20% των δυνάμεών της που ήταν συγκεντρωμένα γύρω από το Κίεβο, ανέφερε, στο μεταξύ, το Πεντάγωνο, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα αναμένεται να επανεξοπλίσει και να επανατοποθετήσει τους στρατιώτες αυτούς και όχι να τους γυρίσει πίσω στην πατρίδα τους.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι ορισμένες ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να έχουν ήδη μετακινηθεί στη Λευκορωσία και όχι στους στρατώνες τους.

Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι η ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ έχει αναπτύξει γύρω στους 1.000 άνδρες στην περιοχή του Ντονμπάς, για την οποία η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι συνιστά προτεραιότητά της.

Πηγή: newsbeast.gr