Ο ΟΗΕ παρουσίασε νέα στοιχεία για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία (HCR), περισσότερα από 4,3 εκατ. άτομα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Συγκεκριμένα, η HCR υπολογίζει πως υπάρχουν 4.319.494 Ουκρανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες και παιδιά, καθώς οι ουκρανικές αρχές δεν επιτρέπουν την αναχώρηση ανδρών που είναι σε ηλικία να φέρουν όπλα.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι σχεδόν 210.000 μη Ουκρανοί είχαν διαφύγει από τη χώρα, συναντώντας μερικές φορές δυσκολίες να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

Επίσης, ο ΟΗΕ εκτιμά σε 7,1 εκατομμύρια τον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Συνολικά λοιπόν, είναι περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή περισσότερο από το ένα τέταρτο που πληθυσμού, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε διασχίζοντας τα σύνορα για να φτάσουν στις γειτονικές χώρες, είτε βρίσκοντας καταφύγιο.

Πηγή: newsbeast.gr