Έπειτα από αρκετές ημέρες επιθέσεων με ρωσικά UAV’s-καμικάζι εναντίον ουκρανικών πόλεων, ιδίως εναντίον του Κιέβου, συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες Δευτέρα (2/1), σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δύο ουκρανικά UAV’s καταρρίφθηκαν στους αιθέρες της Σεβαστούπολης, στρατηγικής σημασίας ναυτικής βάσης, διευκρίνισε το TASS.

«Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας συνεχίζουν να απωθούν επιθέσεις», δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ.

Η Σεβαστούπολη είναι η κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το λιμάνι της έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της Ουκρανίας με UAVs, με την πιο πρόσφατη να γίνεται γνωστή την 30ή Δεκεμβρίου.

Τον Οκτώβριο, ο ουκρανικός χρησιμοποίησε τηλεκατευθυνόμενα πλεούμενα φορτωμένα με εκρηκτικά για να επιτεθεί στον ρωσικό στόλο κοντά στη Σεβαστούπολη.

Στο μεταξύ, μαίνονται οι μάχες και στο ανατολικό μέτωπο του Ντονμπάς. Σύμφωνα με τον Κιρίλο Τιμοσένκο, σύμβουλο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δύο άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από ρωσική επίθεση με πύραυλο στην πόλη Ντρουζκίβκα του Ντόνετσκ.

Η ουκρανική πλευρά, παράλληλα, υποστηρίζει πως τα στρατεύματά της απελευθέρωσαν ένα μικρό νησί κοντά στο δέλτα του ποταμού Δνείπερου. Το σημείο θεωρείται στρατηγικής σημασίας στην περιοχή καθώς βρίσκεται κοντά στην πόλη της Χερσώνας, από όπου πρόσφατα εκδιώχθηκε ο ρωσικός στρατός.

Πηγή: newsbeast.gr