Οι Ρώσοι εδραιώνονται στην στρατηγικής σημασίας πόλη Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. «Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίθεσή τους και εδραιώνουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ» είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέργκι Γκαϊντάι. Η πόλη έγινε διοικητική πρωτεύουσα της επαρχίας Λουχάνσκ μετά την κατάληψη της ομώνυμης πόλης το 2014 από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, επισήμανε ο Γκαϊντάι στο Telegram. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των βορείων, νοτίων και ανατολικών συνοικιών της πόλης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες Τρίτη το βράδυ ο Γκαϊντάι είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι ελέγχουν «το μεγαλύτερο μέρος» του Σεβεροντονέτσκ. «Εξακολουθούν να καταστρέφουν τις υποδομές και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις», κατήγγειλε σήμερα, μετά το χθεσινό πλήγμα στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκε μια δεξαμενή που περιείχε νιτρικό οξύ.

Μετά το πλήγμα αυτό ο Γκαϊντάι είχε καλέσει τους κατοίκους του Σεβεροντονέτσκ να μην βγουν από τα καταφύγια και να έχουν έτοιμες τις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Το νιτρικό οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, τύφλωση ή ακόμη και τον θάνατο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Πηγή: newsbeast.gr