Επίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο νυχτερινό του διάγγελμα αναφερόμενος στα τελευταία χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων σε νοσοκομεία και σχολεία. Μάλιστα τους χαρακτήρισε «δειλούς» και «αθεράπευτα άρρωστους».

«Από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 570 υγειονομικές εγκαταστάσεις – 101 νοσοκομεία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τί είναι αυτό; Αυτό είναι ανοησία, αυτό είναι βαρβαρότητα. Είναι, βέβαια, και η αυτοκαταστροφή του ρωσικού κράτους – για όσους ακόμη πιστεύουν πως είναι πολιτισμένοι», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Το βράδυ της Πέμπτης έπληξαν την περιοχή του Τσερνίχιβ. Χτύπησαν σχολεία. Βέβαια, το ρωσικό κράτος είναι σε τέτοια κατάσταση που η ιδέα της εκπαίδευσης το ενοχλεί. Αλλά, πραγματικά, τί μπορούν να πετύχουν χτυπώντας ουκρανικά σχολεία; Όλοι οι Ρώσοι διοικητές που δίνουν τέτοιες εντολές είναι απλά άρρωστοι. Αθεράπευτα άρρωστοι. Όλα τα νοσοκομεία που οι εισβολείς κατέστρεψαν, όλα τα σχολεία, όλα τα πανεπιστήμια που βομβάρδισαν θα τα ξαναφτιάξουμε όλα».

«Βομβάρδισαν επίσης την περιοχή της Πολτάβα και πιο συγκεκριμένα την Κρεμέντσουκ και πάλι στο διυλιστήριο προκειμένου ο κόσμος να μην έχει καύσιμα. Πραγματικά άρρωστο. Επιτέθηκαν στη Ζαπορίζια και σε όλα τα χωριά του Ντονμπάς. Τί τους προσφέρει αυτό;», αναρρωτήθηκε και έπειτα δήλωσε: «Η ήττα της Ρωσίας είναι εμφανής σε όλους ακόμη και σ’ αυτούς που ακόμη βρίσκονται σε επαφή μαζί της. Η Ρωσία, απλά, δεν έχει το θάρρος να το παραδεχθεί. Είναι δειλοί. Προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια πίσω από τους πυραύλους, εναέριες επιθέσεις και πυρά του πυροβολικού».

Ο Ζελένσκι, στη συνέχεια του διαγγέλματός του, τόνισε: «Οπότε ο σκοπός μας είναι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας σε αυτόν τον πόλεμο. Να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα εδάφη, να απαλευθερώσουμε τον λαό μας και να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας».

Πηγή: newsbeast.gr