Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται και μάλιστα σημειώνουν νίκες στην περιοχή του Κιέβου, το οποίο αντέχει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών τις τελευταίες 3 με 4 μέρες έχουν αποτέλεσμα. Το πρωί της Τετάρτης (23/3) σε συνέντευξη ο δήμαρχος του Κιέβου είπε ότι παρά τις μεγάλες μάχες στα βόρεια και τα ανατολικά του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις απωθούνται. Για την ακρίβεια, απελευθερώθηκε το πολύπαθο Μπρόβαρι, το οποίο είχαν κατακτήσει οι Ρώσοι.

Ευχάριστα είναι τα νέα και για το δυτικό μέτωπο του Κιέβου. Ο Δήμαρχος του Ιρπίν δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι το 80% της πόλης ελέγχεται πλέον από τις Ουκρανικές δυνάμεις. Πάντως, 6000 άνθρωποι παραμένουν εκεί, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πάρα το γεγονός ότι δεν έχουν νερό και ρεύμα. Χθες Τετάρτη (23/3) το μεσημέρι η αεράμυνα του Κιέβου κατάφερε να καταρρίψει ένα φονικό drone καμικάζι.

Υπάρχει, όμως, έντονη ανησυχία για τους αμάχους στο πολιορκημένο Τσερνίχι, το οποίο βρίσκεται 140 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ντέσνο, αποκόπτοντας ουσιαστικά την έξοδο των κατοίκων προς την πρωτεύουσα, αλλά και τη δίοδο ανθρωπιστική βοήθειας. Περίπου 290.000 κάτοικοι είναι όμηροι των ρωσικών δυνάμεων, καθώς η πόλη πολιορκείται τις τελευταίες 12 ημέρες, ενώ η μόνη έξοδος που έχουν αφορά ρωσικά εδάφη.

Ο δήμαρχος της πόλης ανήρτησε, μάλιστα, βίντεο που παρουσιάζει την τωρινή εικόνα της πόλης. Τοπικοί αξιωματούχοι δε, καταγγέλουν ότι ξεμένουν από πόσιμο νερό.

Πηγή: newsbeast.gr