Η Γερμανία έστειλε όπλα και εξοπλισμό αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον στην Ουκρανία τις πρώτες οκτώ εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας, αποκάλυψε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών.

Το Βερολίνο έδωσε πράσινο φως στην παράδοση πολεμικών όπλων αξίας 120,5 εκατ. ευρώ και άλλου εξοπλισμού αξίας 71,4 εκατ. ευρώ μεταξύ της 24ης Φεβρουαρίου και της 19ης Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, την Μπούντεσταγκ.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί ή παραδώσει ήδη στον ουκρανικό στρατό όπλα και πυρομαχικά αξίας 3,7 δισ. δολαρίων.

Ενώ η Εσθονία προσέφερε στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια αξίας 220 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δύο ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει όπλα στην Ουκρανία – ερχόμενη σε ρήξη με την πολιτική δεκαετιών –, ανάμεσά τους αντιαεροπορικούς πυραύλους, μπαζούκα, πολυβόλα και πυρομαχικά. Την περασμένη εβδομάδα, το Βερολίνο ενέκρινε την εξαγωγή 50 τεθωρακισμένων Gepard, εξοπλισμένων με αντιαεροπορικά πυροβόλα. Πρόκειται για τα πρώτα βαριά όπλα που θα παραδοθούν απευθείας από τη Γερμανία στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr