Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το επιτελείο του παραμένουν στο Κίεβο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας Κύριλλο Τιμοσένκο.

«Ο εχθρός δεν μπορεί να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης και επιδίδεται σε μια σειρά από ψευδείς ειδήσεις ότι δήθεν το επιτελείο του προέδρου έχει εγκαταλείψει το Κίεβο. Δεν είναι αλήθεια. Σας μιλώ από την οδό Μπανκόβα, κοντά στο κτίριο όπου ο πρόεδρος και το επιτελείο του εργάζονται. Θα προσπαθήσω να ανεβάζω τέτοια βίντεο όσο συχνότερα μπορώ» δήλωσε στο μήνυμά του ο Τιμοσένκο.

Київ, Банкова, 09.03.2022 22:25 🇺🇦➡️ Мій телеграм-канал з оперативною інфою:https://t.me/kt20220224

Posted by Kirill Timoshenko on Wednesday, March 9, 2022

Στην Αττάλεια ο Κουλέμπα

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έφθασε στην Αττάλεια της Τουρκίας για τη σημερινή (10/3) συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, με στόχο τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο μέσω ανάρτησης στο Twitter. Στην Αττάλεια, δε, θα βρεθεί κι ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι, όπως έγινε γνωστό. Αναμένεται να συζητήσει με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας.

Πηγή: newsbeast.gr