Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, πρόσθεσε μια στάση στη Βουλγαρία, στην περιοδεία του στην Ευρώπη που θα επικεντρωθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν αναχωρεί αύριο από την Ουάσινγκτον για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σλοβακία, ενώ στη Βουλγαρία θα συναντηθεί με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ανέφερε το Πεντάγωνο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Βουλγαρία, ο στενότερος σύμμαχος της Μόσχας την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNN το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μετά από σειρά επισκέψεων κορυφαίων βοηθών του, όπως της Καμάλα Χάρις και του Άντονι Μπλίνκεν. Το ταξίδι ενδέχεται να έχει στάσεις στην Πολωνία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει τον σχεδιασμό και επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο.

Πηγή: newsbeast.gr