Στην απομάκρυνση αμάχων από την Χερσώνα προχωρά η κυβέρνηση της Ουκρανίας, με αξιωματούχο να κάνει λόγο για 15 νεκρούς από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Χθες (σ.σ. την Παρασκευή) 15 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί από ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα», ανέφερε η αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Γκαλίνα Λούγκοβα σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή διευκρίνισε ότι πολλά «σπίτια ιδιωτών και ψηλά κτίρια υπέστησαν ζημιές».

«Οι Ρώσοι εισβολείς άνοιξαν πυρ σε συνοικία με σπίτια με τη βοήθεια συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών. Ένα μεγάλο κτίριο πήρε φωτιά», είχε διευκρινίσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης της Χερσώνας, Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς.

«Λόγω των διαρκών ρωσικών βομβαρδισμών, απομακρύνουμε τους ασθενείς από νοσοκομεία της Χερσώνας», είχε σημειώσει.

Εκατό άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τρένο στο Χμελνίτσκι, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή, το βράδυ το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών.

Μεταξύ αυτών βρίσκονταν 26 παιδιά και 6 ασθενείς, διευκρίνισε το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν θέσεις στην άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου και βάλλουν με το πυροβολικό τους από εκεί. Επιπλέον, η υποδομή της Χερσώνας έχει καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό που η ουκρανική κυβέρνηση συνέστησε στους πολίτες να εγκαταλείψουν προσωρινά την πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Η ρωσική στρατηγική να βάζει στο στόχαστρο τις βασικές υποδομές, την ώρα που αρχίζει το χειμερινό κρύο στην Ουκρανία, συνιστά «έγκλημα πολέμου» για τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας και χαρακτηρίστηκε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: newsbeast.gr