Με τις μάχες να μαίνονται σε πολλά μέτωπα σε πόλεις της Ουκρανίας, στο δρόμο μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Βίλνιους της Λιθουανίας, εμφανίστηκε γραμμένο ένα μήνυμα προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πούτιν, η Χάγη σε περιμένει», έγραψε στο έδαφος ο Ρεμίγκις Σιμάσιους, σύμφωνα με το Euromaidan Press.

Η Ουκρανία είχε προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και μάλιστα, το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έκανε γνωστό την περασμένη Δευτέρα (28/2) πως θα ζητήσει έγκριση για να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο εισαγγελέας Καρίμ Καν είχε εκφράσει ήδη από την Παρασκευή την ανησυχία του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δήλωσε πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να ερευνήσει καταγγελίες για εγκλήματα που έχουν ανακύψει στην παρούσα κρίση, μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

«Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναζήτησης και εξασφάλισης εξουσιοδότησης από το Προανακριτικό Τμήμα του Δικαστηρίου για να ξεκινήσουμε την έρευνα», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που εδρεύει στη Χάγη.

Πηγή: newsbeast.gr