Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν την Παρασκευή (17/6) στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο δύο Αμερικανών πολιτών οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία.

Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση ότι οι δύο Αμερικανοί έχουν αιχμαλωτιστεί.

Η εφημερίδα Izvestia παρουσίασε ένα βίντεο με μια «σύντομη συνέντευξη», όπως λέει, του Άντι Χουίν, 27 ετών, από το Χάρτσελι της Αλαμπάμας. Το κανάλι RT έδειξε μια φωτογραφία όπου, όπως λέει, εικονίζεται ο Αλεξάντερ Ντρούκι, 39 ετών, από την Τασκαλούζα της ίδιας Πολιτείας.

Συγγενείς των δύο ανδρών ανέφεραν την Τετάρτη ότι αγνοούνται στην Ουκρανία εδώ και μία εβδομάδα και εξέφρασαν φόβους ότι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Σε ένα άλλο βίντεο, διάρκειας έξι δευτερολέπτων, στην εφαρμογή Telegram, ένας γενειοφόρος άνδρας με αμερικανική προφορά μιλάει στην κάμερα και λέει: «Ονομάζομαι Αλεξάντερ Ντρούκι. Είμαι κατά του πολέμου» και επαναλαμβάνει «Είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά.

Την ίδια φράση, δηλαδή «Είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά ακούγεται να λέει σε ένα βίντεο διάρκειας δύο δευτερολέπτων ο άνδρας που σύμφωνα με την Izvestia ονομάζεται Άντι Χουίν.

«Ο Αμερικανός μισθοφόρος Άντι Χουίν, ο οποίος συνελήφθη κοντά στο Χάρκοβο, παραδέχτηκε ότι η δυτική προπαγάνδα τον οδήγησε στην Ουκρανία. Έχοντας ήδη βρεθεί εδώ και αξιολογώντας την κατάσταση, μπορώ να πω ότι στις ειδήσεις μας η προπαγάνδα – σχεδόν τα πάντα, τότε το δείχνουν, στην πραγματικότητα, μια πλήρης υπερβολή» δηλώνει στην κάμερα.

Ο Χιούν είπε ότι τους είπαν ότι ο ρωσικός στρατός «σκότωνε ανθρώπους αδιακρίτως». «Αργότερα, μπόρεσε να δει μόνος του πόσα ψέματα μεταδίδουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης» σχολιάζει η Izvestia.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις αναφορές.

Πηγή: newsbeast.gr