Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γεβγκένι Πρικόζιν, επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner που δραστηριοποιείται υπέρ της Ρωσίας στο πόλεμο στην Ουκρανία, αφού δήλωσε ότι δολοφονήθηκε με σφυριά ένας μισθοφόρος του που αυτομόλησε στην άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με το bbc.com ο Γεβγκένι αναφέρθηκε στον Γεβγκένι Νούζιν, πρώην μέλος της Wagner που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο σε κανάλι στο Telegram που σχετίζεται με την Wagner δημοσιεύτηκε ένα βίντεο με την εκτέλεσή του.

Σε αυτό ο 55χρονος διηγείται πώς είχε στρατολογηθεί τον Αύγουστο από την εταιρεία «γιατί κινδυνεύει η Πατρίδα». Τον είχε στρατολογήσει μάλιστα ο ίδιος ο Πριγκόζιν, που είχε έλθει στη φυλακή όπου κρατούνταν.

Το βίντεο σχολίασε ο ιδρυτής της Wagner και στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πουτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Σε δήλωσή του είπε ότι ο Νούζιν «πρόδωσε τον λαό και τους συντρόφους του». Πρόσθεσε σαρκαστικά ότι το βίντεο έχει έξοχη σκηνοθεσία και ότι θα έπρεπε να λέγεται «Σκυλίσιος θάνατος για ένα σκυλί».

Επίσης, σε συνέντευξή του σε Ουκρανούς δημοσιογράφους έλεγε ότι στάλθηκε με άλλους στην πρώτη γραμμή «σαν τροφή για τα κανόνια». Αν δεν τηρούσε τις διαταγές, τον περίμενε εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. Του ανέθεσαν πάντως να συγκεντρώνει τις σορούς των νεκρών στρατιωτών και έτσι κατάφερε να περάσει στις ουκρανικές γραμμές.

Στο βίντεο ο Νούζιν λέει ότι, ενώ περπατούσε στο Κίεβο στις 11 Νοεμβρίου, ένιωσε ένα χτυπημα στο κεφάλι που τον άφησε αναίσθητο. Όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι ήταν σε ένα υπόγειο. Αμέσως μετά εμφανίζεται ένας άγνωστος άνδρας που επιτίθεται στον Νούζιν με βαριοπούλα. Όταν έπεσε καταγής, ο εκτελεστής του τον αποτέλειωσε με σφυριές.

Πηγή: newsbeast.gr