Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά, με τον αθλητισμό να πληρώνει κι αυτός βαρύ τίμημα για όσα γίνονται μετά τη ρωσική εισβολή, αφού ακόμη ένας «δικός του άνθρωπος» και συγκεκριμένα ένας από τους προπονητές των τμημάτων υποδομής της Σαχτάρ Ντόνετσκ έχασε τη ζωή του από σφαίρα, όπως δήλωσε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου.

Η Ουκρανία προσπαθεί να αντισταθεί όσο μπορεί στους Ρώσους αλλά καθημερινά καταγράφει απώλειες και ανάμεσα σε αυτές είναι και ένας προπονητής των ακαδημιών της Σαχτάρ. «Ένας από τους υπαλλήλους μας σκοτώθηκε χθες. Ένας προπονητής παιδιών. Η σφαίρα από ένα όπλο τον σκότωσε. Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς, σταματήστε αυτή την τρέλα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, κάθε ένας από εσάς θα είναι ένοχος και υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράττονται», δήλωσε σχετικά ο Σεργκέι Πάλκιν, γενικός αρχηγός της Σαχτάρ.

Παράλληλα, με τον συγκεκριμένο θάνατο καταγράφει ακόμη μία απώλεια ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία, αφού έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και οι ποδοσφαιριστές Βιτάλι Σάπιλο και Ντμίτρο Μαρτινένκο.

Πηγή: newsbeast.gr