Για 24η ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τη Μαριούπολη να δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τα πτώματα και τα κατεστραμμένα κτίρια να δημιουργούν ένα σκηνικό χάους.

Μάλιστα, η ουκρανική πλευρά ανέφερε ότι οι δυνάμεις της έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν ανέκτησαν την πρόσβαση.

Ανοίγει ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ

Ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων στην περιοχή Λουχάνσκ της Ουκρανίας θα ανοίξει σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε στο Telegram ο τοπικός κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι.

«Συμφωνήθηκε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος, θα προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε κόσμο και να φέρουμε τρόφιμα σήμερα. Συμφωνήθηκε “κατάπαυση πυρός” για τις 19 Μαρτίου, ξεκινώντας από τις 9 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Γκαϊντάι.

Η γενική εισαγγελία ανακοινώσει ότι έχουν σκοτωθεί 112 παιδιά

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχουν σκοτωθεί 112 παιδιά στον πόλεμο.

Η εισαγγελία ανέφερε μέσω Telegram ότι άλλα 140 παιδιά έχουν τραυματιστεί.

Το Reuters δεν μπορούσε άμεσα να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Ζελένσκι: Φανταστείτε 14.000 πτώματα Ρώσων στρατιωτών στο Λουζνίκι της Μόσχας

Στη φιέστα που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Λουζνίκι της Μόσχας απάντησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην 24η μέρα του. Οι δηλώσεις του έγιναν μια ημέρα αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας εξήρε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «ηρωική» αποστολή του ρωσικού στρατού κατά τη διάρκεια πατριωτικής συγκέντρωσης, ενώπιον ενθουσιώδους πλήθους δεκάδων χιλιάδων Ρώσων.

Οι 100.000 μπροστά από το στάδιο, μαζί με τους 95.000 στην ίδια την αρένα αντιστοιχούν περίπου στον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ζελένσκι σε σημερινό μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

«Και τώρα φανταστείτε 14.000 πτώματα σε αυτό το στάδιο, επιπρόσθετα των δεκάδων χιλιάδων και πλέον που έχουν τραυματιστεί και ακρωτηριαστεί», δήλωσε ο ίδιος, συνοψίζοντας τις ουκρανικές εκτιμήσεις για τις ρωσικές απώλειες από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Το Γερμανικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αυτά με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Ζελένσκι για άλλη μια φορά ζήτησε να τερματιστεί άμεσα η σύγκρουση. «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, οι προτάσεις της Ουκρανίας είναι στο τραπέζι», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υπηρεσιών στην ουκρανική πρωτεύουσα Ολεξίι Κουλέμπα δήλωσε νωρίς σήμερα ότι τουλάχιστον 50.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τα σημεία των συγκρούσεων στα βόρεια και τα βορειοδυτικά του Κιέβου και οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες διάσωσης από τις πλέον ευάλωτες περιοχές.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Αρεστόβιτς δήλωσε σήμερα το πρωί ότι αναφέρονται νέες συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο Τσερνομπαγιέβκα, κοντά στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr