Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση 3χρονου αγοριού από την Ουκρανία που μαζί με τη γιαγιά του προσπάθησαν να φύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο μπαίνοντας σε βάρκα στην παραλία του Κιέβου.

Το Χαμόγελο του Παιδιού σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στις 3/4 ενημερώθηκε από τον συνεργαζόμενο φορέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE) για την εξαφάνιση του Alexander Shasha (ον.) Zdanovych Yakhno (επ), 3 ετών, ουκρανικής καταγωγής.

Ο Alexander Shasha στις 10 Μαρτίου βρισκόταν στην περιοχή Vyshhorod του Κιέβου, όπου ρώσικες δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή και εμπόδισαν τους πολίτες να απομακρυνθούν. Ο μόνος τρόπος ήταν ο ανήλικος και η γιαγιά του να διαφύγουν μέσω θαλάσσης μαζί με άλλα 15 άτομα.

Ο 3χρονος ήταν ο μόνος που φορούσε σωσίβιο

Η βάρκα ανετράπη και πέντε άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, μέσα σε αυτά και η γιαγιά του. Ο Alexander Shasha ήταν ο μοναδικός που φορούσε σωσίβιο γιλέκο και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται από περιοχή ιχθυοκαλλιέργειας ανάμεσα στις πόλεις Tolokun και Sukholuchchya του Κιέβου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – ΜCE), έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση όλων για την αποφυγή εξαφανίσεων Ουκρανών πολιτών, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προστατευθούν, διασχίζουν Ευρωπαϊκά κράτη και μη. Η αναδημοσίευση της φωτογραφία του ανήλικου Alexander Shasha (ον.) Zdanovych Yakhno (επ). αποσκοπεί στην συνδρομή όλων μας για τον άμεσο εντοπισμό του.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr