Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν πως αεροπορικό χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων σε σιδηροδρομικές υποδομές προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λβιβ, Μάκσιμ Κοζίτσκι, δεν ανέφερε τον στόχο που έπληξαν οι Ρώσοι, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πόλη, όπως ανέφερε. Από τη μεριά του, πάντως, ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν στη σιδηροδρομική σήραγγα Μπεσκίντι στα Καρπάθια Όρη σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να εμποδίσουν τον ουκρανικό στρατό να παραλάβει φορτία με όπλα και καύσιμα που μπαίνουν στη χώρα από τα δυτικά σύνορά της.

Από βίντεο που κυκλοφόρησαν μέσω των social media γίνεται αντιληπτό πως οι επιθέσεις στην Λβιβ συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη (2/6).

Άμαχοι έχουν καταφύγει σε εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντονέτσκ

Κάτω από το εργοστάσιο χημικών Αζότ, στο Σεβεροντονέτσκ, έχει καταφύγει ένας αριθμός πολιτών για να γλιτώσει από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και είναι πιθανόν να υπάρχουν ακόμη επικίνδυνες χημικές ουσίες στις εγκαταστάσεις, υποστήριξε ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχιι Χαϊντάι.

«Υπάρχουν πολίτες εκεί, σε αντιαεροπορικά καταφύγια, υπάρχουν αρκετοί, όμως δεν θα γίνει ένα δεύτερο Αζοφστάλ επειδή εκείνο είχε μια τεράστια υπόγεια πόλη κάτι που δεν συμβαίνει στο Αζότ», είπε ο Χαϊντάι, αναφερόμενος στην παρατεταμένη πολιορκία του αχανούς χαλυβουργείου στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, το Σεβεροντονέτσκ ελέγχεται κατά 70% από τις ρωσικές δυνάμεις, ένα 10-15% είναι «γκρίζα ζώνη» και το υπόλοιπο, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Αζότ, ελέγχεται από τους Ουκρανούς.

Στην πόλη υπάρχουν ακόμη κάποια αποθέματα τροφίμων, φαρμάκων και νερού. Οι ουκρανικές δυνάμεις όμως δεν ελέγχουν πλέον το νοσοκομείο.

Ο Χαϊντάι είπε επίσης ότι μια από τις γέφυρες που συνδέουν το Σεβεροντονέτσκ με το Λισιτσάνσκ έχει καταστραφεί. Οι υπόλοιπες έχουν υποστεί ζημιές, όμως είναι βατές από ελαφρά οχήματα. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ με χωρία να δέχονται πυρά.

Πηγή: newsbeast.gr