Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σήμερα συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ότι η Ουκρανία περιμένει πρόοδο επί της αίτησης για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους προσεχείς μήνες.

«Είχα ουσιαστική συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμασθεί εντός λίγων μηνών. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται επί το έργον. Ας προχωρήσουμε μαζί προς τον στρατηγικό μας στόχο», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.

Παράλληλα, ο Αντριι Σίμπιχα, υποδιευθυντής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον στόχο της για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να φθάσει σε συμβιβασμό με την Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Σίμπιχα είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία συνεχίζονται, αλλά είναι δύσκολες, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορε΄λιο Ειδήσεων.

Πηγή: newsbeast.gr