Τα πτώματα ακόμη 20 αμάχων βρέθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην περιφέρεια του Κιέβου, την οποία για πολλές εβδομάδες είχε εν μέρει καταλάβει ο ρωσικός στρατός, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική αστυνομία.

Τα 20 αυτά πτώματα βρέθηκαν «στην Μποροντιάνκα, στα χωριά που δεν απέχουν πολύ από εκεί και στα χωριά της περιφέρειας του Βίτσγκοροντ» διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας, Αντρί Νεμπίτοφ, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Συνολικά 1.235 πτώματα αμάχων έχουν βρεθεί και εξεταστεί» είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι από αυτά, τα 800 έχουν ήδη «εξεταστεί από τους ιατροδικαστές».

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στο Γαλλικό Πρακτορείο στις 21 Απριλίου από την Ουκρανή αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Όλια Στεφανίτσινα, έκανε λόγο για περισσότερα από 1.000 πτώματα αμάχων «επί του παρόντος (σε νεκροτομεία) ολόκληρης της περιφέρειας του Κιέβου» κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

«Μπορώ να σας πω, δυστυχώς, ότι οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν από σφαίρες» είπε σήμερα ο Νεμπίτοφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 282 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Πηγή: newsbeast.gr