Η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Οκσάνα Μακαρόβα, υποστήριξε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως η χώρα της δεν πρόκειται να παραιτηθεί και να σταματήσει να μάχεται κόντρα στις ρωσικές δυνάμεις. Προειδοποίησε, δε, πως θα καταστραφούν κι άλλα πλοία όσο συνεχίζεται ο πόλεμος.

Στην αρχική της τοποθέτηση είπε: «Ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δείχνουν την πραγματικότητα αυτού του πολέμου, όπου οι Ρώσοι εγκληματίες πολέμου σκοτώνουν για 50 συνεχόμενες μέρες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. «Το τελευταίο πακέτο που ανακοινώθηκε, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων είναι πολύ καλό πακέτο, περιέχει ακριβώς ότι έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, με όλα όσα προετοιμάζεται να κάνει η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία σ’ αυτό το δεύτερο κύμα επίθεσης, έχουμε ανάγκη ακόμη περισσότερα και έχουμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ και όχι μόνο, αλλά από όλους τους εταίρους και τους συμμάχους μας πως στέκονται στο πλευρό μας και θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν καθώς πολεμούμε το απόλυτο κακό».

Αναφερόμενη στη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, Moskva, η Οκσάνα Μακαρόβα, δήλωσε: «Είναι το πλοίο που επιτέθηκε στο Φιδονήσι. Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, δεν πρόκειται να παραδοθούμε, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και θα πρέπει να περιμένουμε πως κι άλλα πολεμικά πλοία θα καταστραφούν, εφόσον δεν παύσει η ρωσική επίθεση».

Για το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Κίεβο κάποιος ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, η Μακαρόβα, είπε: «Λαμβάνουμε πολύ μεγάλη βοήθεια από τις ΗΠΑ. Όπλα, κυρώσεις, οικονομική υποστήριξη.. Φυσικά και θα χαρούμε να υποδεχθούμε ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, φυσικά θα χαρούμε να ανοίξει και πάλι η πρεσβεία».

Πηγή: newsbeast.gr