Η Ρωσία επελαύνει στην Ουκρανία και μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει πολιορκία στην Οδησσό για να ανακόψει την χώρα από την θάλασσα, υπάρχει έντονη κινητικότητα από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ιδίως στο Αιγαίο, όπου έστειλε ένα αεροπλανοφόρο.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, πηγές του ΝΑΤΟ, τόνισαν ότι τις τελευταίες ώρες επιχειρείται αναδιάταξη δυνάμεων. Έτσι, το αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν βρίσκεται στο Αιγαίο και γίνονται συνεχείς πτήσεις F-18 προς την Ρουμανία, για να διεξάγουν εναέριες περιπολίες.

Μάλιστα, στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας βρίσκονται αμερικανικά τάνκερ για τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών μαχητικών, ενώ πέταξαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52, που φέρουν εκτός από τις κλασικές βόμβες και πυραύλους τύπου Tomahawk.

Επίσης, με βάση της ΝΑΤΟϊκές πληροφορίες που επικαλέστηκε το δελτίο ειδήσεων, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ απέπλευσε από την Κύπρο, ενώ την θέση του πήρε η γαλλική φρεγάτα Οβέρ. Πλέον, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται Νότια της Κρήτης και είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, ενώ η Γαλλία επιπλέον έχει αναπτύξει μηχανοκίνητες μονάδες στην Ρουμανία.

Πηγή: newsbeast.gr