Οι ουκρανικές δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία ότι βομβάρδισε την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ενώ αναμένεται εκεί μια αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

«Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την Ενέρχονταρ» δήλωσε στο Telegram o Γεφγκέν Γεφτουτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της Νίκοπολης, που βρίσκεται απέναντι από την Ενέρχονταρ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου. «Η κατάσταση με αυτές τις προκλήσεις είναι επικίνδυνη» πρόσθεσε.

Ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ που πρόσκειται στο Κίεβο, ο οποίος είναι τώρα εξόριστος, δημοσίευσε από την πλευρά του στο Telegram εικόνες από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με κατεστραμμένη την πρόσοψη. Το κτίριο αυτό βρίσκεται σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.

Ο Γεφτουτσένκο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πως οι Ρώσοι, που ελέγχουν το Ενέρχονταρ και τον σταθμό, βομβάρδισαν στην πόλη ώστε να επιρρίψουν την ευθύνη στις ουκρανικές δυνάμεις. «Ο σκοπός αυτού του θεάματος είναι να προκαλέσουν μια αντίστοιχη εικόνα για την αποστολή του ΔΟΑΕ» υποστήριξε.

Μια αποστολή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ είναι καθ΄ οδόν προς τον πυρηνικό σταθμό, στόχο εδώ και εβδομάδες βομβαρδισμών για τους οποίους Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.

Πηγή: newsbeast.gr