Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και στη δίωξη εγκλημάτων πολέμου, με μια ομάδα να αναμένεται να φθάσει στην Πολωνία στις αρχές Μαΐου.

Η Ουκρανία λέει ότι ερευνά περίπου 7.500 πιθανά εγκλήματα πολέμου και τουλάχιστον 500 υπόπτους έπειτα από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η Ρωσία έχει φέρει τη βαρβαρότητα στην Ουκρανία και έχει διαπράξει άθλιες ωμότητες, ανάμεσά τους και εις βάρος γυναικών. Η βρετανική τεχνογνωσία θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας και στο να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του το καθεστώς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν» δήλωσε σήμερα η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.

Η ανακοίνωση για την αποστολή εμπειρογνωμόνων συμπίπτει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την επίσκεψη της υπουργού στη Χάγη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), δικαστή Πιοτρ Χοφμάνσκι, και με τον Ολλανδό ομόλογό της. Γούπκε Χέκστρα.

«Η ομάδα ειδικών θα βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση στη διαδικασία συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων και δίωξης εγκλημάτων πολέμου και θα περιλαμβάνει ειδικούς σε θέματα σεξουαλικής βίας που συνδέονται με πολέμους» αναφέρει ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις.

Πηγή: newsbeast.gr