Το διαβόητο Wagner Group, μια ρωσική ιδιωτική οργάνωση μισθοφόρων, προσπαθεί να στρατολογήσει πάνω από 1.500 κατάδικους για να συμμετάσχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά πολλοί έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι η Wagner έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στην Ουκρανία, ειδικά – και δεν αποτελεί έκπληξη αυτό – μεταξύ νέων και άπειρων μαχητών», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος, υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πρόσφατα, δε, έγινε viral στα social media ένα βίντεο που δείχνει τον επικεφαλής του Wagner Group να μιλάει σε κατάδικους και να τους στρατολογεί.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, φέρεται να είπε ότι όσο δεν θέλουν να στείλουν τους κατάδικους στο μέτωπο, να στείλουν αντί αυτών τα παιδιά τους. Στο βίντεο παρουσιάζεται να λέει στους φυλακισμένους πως θα έμεναν ελεύθεροι αν υπηρετούσαν έξι μήνες με το Wagner Group.

Το Wagner Group εικάζεται ότι υποστηρίζει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία από το 2014, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Σε δήλωσή του, πάντως, ο Πριγκόζιν, υποστήριξε ότι αν ο ίδιος βρισκόταν στη φυλακή «θα ονειρευόμουν» να ενσωματωθώ στο Wagner Group ώστε «έτσι να ξεπληρώσω το χρέος μου προς τη μητέρα πατρίδα» και πρόσθεσε: «Η κατάσταση έχει ως εξής ή (θα πάνε στο μέτωπο) ιδιωτικές στρατιωκοί οργανισμοί και καταδικασμένοι ή τα παιδιά σας – αποφασίστε για τους εαυτούς σας».

Πηγή: newsbeast.gr