Τουλάχιστον δέκα Ουκρανοί άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από πυρά των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, χθες Τετάρτη (18/5), ανέφερε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Πάβλο Κιριλένκο, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Άλλοι επτά άμαχοι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα μαίνονταν οι επιθέσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ και πιο συγκεκριμένα στο στόχαστρο βρέθηκε η πόλη Χορλίβκα.

Άμαχοι νεκροί και στη Χερσώνα

Ρωσικά στρατεύματα πυροβολούν τους αμάχους που προσπαθούν να διαφύγουν από τη Χερσώνα, υποστήριξε τοπικός αξιωματούχος. Η πόλη και ευρύτερη περιοχή της βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

Ο επικεφαλής του στρατού στην περιφέρεια του Κρίβιι Ριχ, Ολεκσάντρ Βικούλ, τόνισε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν έπειτα από ρωσική επίθεση κοντά στο χωριό Ντάβιντιφ Μπριντ.

Εδαφικά κέρδη στην περιοχή του Χαρκόβου

Στο μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός κατέγραψε εδαφικά κέρδη στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, υποστήριξε το γενικό επιτελείο μέσω Facebook χθες Τετάρτη.

Ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Ντεμεντίεβκα, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, προελαύνοντας σε βόρειο τομέα της περιοχής. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες στο χωριό Ντοβχένκε, περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Σφοδρές εχθροπραξίες αναφέρθηκαν επίσης γύρω από τις πόλεις Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ στην περιφέρεια Λουχάνσκ, πάντα σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Παρότι η Πολεμική Αεροπορία παρείχε εκ του σύνεγγυς υποστήριξη στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις, δεν σημειώθηκαν ρωσικά εδαφικά κέρδη στην περιφέρεια, διαβεβαίωσαν οι Ουκρανοί επιτελείς.

Πηγή: newsbeast.gr