Τουλάχιστον 71 παιδιά σκοτώθηκαν στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, πριν δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα η Λιουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια επίτροπος της ουκρανικής Βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δηλώσεις της αξιωματούχου, «από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι τις 11:00 της 10ης Μαρτίου, 71 παιδιά σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν».

Επισημαίνεται πως ο χθεσινός βομβαρδισμός ενός κτιρίου που στέγαζε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο και ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τρεις θανάτους, εκ των οποίων ενός μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον δήμο της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται σε κλοιό ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τις φιλορωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών του Ντονμπάς.

Την προηγουμένη, σύμφωνα με απολογισμό της ίδιας πηγής, είχε γίνει γνωστός ο τραυματισμός 17 ενηλίκων, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη Μαλίν, στην περιοχή Ζίτομιρ (δυτικά), πέντε άνθρωποι εκ των οποίων τρία πολύ μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν επτά σπίτια καταστράφηκαν από αεροπορικά πλήγματα, είπε ακόμη η Ντενίσοβα, η οποία παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων από πρόσφατα πλήγματα κατά τα οποία ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους.

Την περασμένη νύχτα, δύο γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν μια οβίδα έπεσε στο σπίτι τους στο Σλομπογιάνσκε, ένα χωριό της επαρχίας Ιζιούμ, ανατολικά, είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως ένα κοριτσάκι πέντε ετών επέζησε.

Κατά τις ίδιες πηγές, τέλος, στο Ιρπίν, όχι μακριά από την πρωτεύουσα Κίεβο ένα δεκάχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο, ανέφερε η αξιωματούχος.

Πηγή: newsbeast.gr