Ο ρωσικός στρατός φέρεται να βομβάρδισε περιοχές δίπλα στην Οδησσό, με τα χτυπήματα να έρχονται κυρίως από το πυροβολικό, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN. Πληροφορίες των ουκρανικών αρχών τόνισαν ότι κυρίως επλήγησαν δύο περιοχές, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες.

Παράλληλα, σε όλη την περιοχή έχει σημάνει συναγερμός, καθώς στον ουκρανικό στρατό, υπάρχει η πληροφορία ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν απόβαση μέσα στη νύχτα ή τις επόμενες ώρες. Έτσι, οι Ουκρανοί παρατηρούν στενά τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, στον οποίο περιέχονται δυνάμεις Ρώσων πεζοναυτών.

Επίσης, σύμφωνα με το BBC, ο ρωσικός στρατός σταμάτησε ως ένα σημείο να πιέζει προς την Οδησσό από την ξηρά, αλλά ξεκίνησε να εξαπολύει επιθέσεις από την Χερσώνα προς τον Βορρά.

Συνολικός χάρτης του μετώπου από την 20η μέρα της εισβολής

«Οι Ρώσοι κρατούν αιχμαλώτους σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη»

Ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ, δήλωσε ότι γιατροί και ασθενείς κρατούνται παρά τη θέλησή τους στο περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας της Μαριούπολης από Ρώσους στρατιώτες.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, ο Κιριλένκο είπε ότι ένας από τους υπαλλήλους του νοσοκομείου κατάφερε να διαβιβάσει πληροφορίες για το τι συνέβαινε εκεί.

«Είναι αδύνατο να βγούμε από το νοσοκομείο. Πυροβολούν συχνά, καθόμαστε στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο για δύο ημέρες. Πολυώροφα κτίρια γύρω μας καίγονται … οι Ρώσοι έχουν έφεραν εσπευσμένα 400 άτομα από τα γειτονικά κτίρια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε», είπε ο Κιριλένκο, επικαλούμενος τον υπάλληλο του νοσοκομείου.

«Οι Ρώσοι δέχθηκαν να μας ακούσουν»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Ihor Zhovkva, οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός ήταν «περισσότερο εποικοδομητικές».

«Στους πρώτους γύρους η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει τη θέση μας και έθεσε τελεσίγραφα: ότι η Ουκρανία πρέπει να παραδοθεί, να αφήσει κάτω τα όπλα, ότι ο Πρόεδρός μας θα πρέπει υπογράψει τη συνθηκολόγηση. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία άλλαξε τον τόνο της», σημειώνει ο άνθρωπος του Ζελένσκι.

Πηγή: newsbeast.gr