Συναγερμός για τον εντοπισμό βουλευτή του ουκρανικού κοινοβουλίου έχει σημάνει στην Ουκρανία ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται. Πρόκειται για τον Ολεξίι Κοβαλιόφ που καταζητείται για εσχάτη προδοσία, καθώς έρευνα των αρχών της χώρας του αποκάλυψε πως έχει ονομαστεί αντιπρόεδρος του συμβουλίου το οποίο ανέλαβε τη διακυβέρνηση στην κατεχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα περιφέρεια της Χερσώνας.

Όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη (6/7) η ουκρανική εισαγγελία ο κ. Κοβαλιόφ, ο οποίος φέρεται να επέζησε όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο μήνα, που κατά πληροφορίες οργανώθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν συλληφθεί.

Ο διορισμός του στο νέο αυτοδιοικητικό συμβούλιο της Χερσώνας ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (4/7).

Ο Ολεξίι Κοβαλιόφ είχε εκλεγεί στην ουκρανική Βουλή το 2019, με το κόμμα Υπηρέτης του Λαού του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όμως αποπέμφθηκε από τις τάξεις του κόμματος και από την ΚΟ στα τέλη Απριλίου, αφού κατηγορήθηκε για συνεργασία με τη Ρωσία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Ιγκόρ Κοβαλιόφ επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Γόλα Πρίσταν, τον Απρίλιο.

Ο στρατός της Ρωσίας έχει καταλάβει σχεδόν όλη τη Χερσώνα.

Πηγή: newsbeast.gr