Η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/8) άρχισε την αναμενόμενη εδώ και καιρό αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η νότια στρατιωτική διοίκηση.

«Σήμερα αρχίσαμε επιθετικές ενέργειες προς πολλές κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης της χερσονήσου της Χερσώνας» επεσήμανε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne επικαλούμενο την εκπρόσωπο της νότιας διοίκησης Ναταλία Χουμενιούκ. Η ίδια επιβεβαίωσε την είδηση λίγα λεπτά αργότερα κατά την διάρκεια ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους.

Η Ουκρανία έκανε λόγο εδώ και δύο μήνες για μια αντεπίθεση που σχεδίαζε σε περιοχές της νότιας Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία.

Η Χουμενιούκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως τα πρόσφατα πλήγματα της Ουκρανίας στις νότιες γραμμές εφοδιασμού της Ρωσίας «έχουν αδιαμφισβήτητα αποδυναμώσει τον εχθρό» και πρόσθεσε πως τουλάχιστον δέκα ρωσικοί χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών χτυπήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα επίθεση που πραγματοποιείται ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Κάθε στρατιωτική επιχείρηση χρειάζεται σιωπή», είπε και πρόσθεσε πως οι ρωσικές δυνάμεις στον νότο είναι «μάλλον ισχυρές» και έχουν ενισχυθεί στη διάρκεια μιας μακράς περιόδου.

Πηγή: newsbeast.gr