Τα ύψη βρίσκεται το «πολιτικό θερμόμετρο» με την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη να ενεργοποιεί τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση, παρότι βρισκόμαστε στον Αύγουστο που θεωρείται μήνας διακοπών και χαλάρωσης.

Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το κλίμα τοξικότητας που αναπτύγχθηκε γύρω από το πρόσωπό του, αλλά και η παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέων, προκάλεσαν πολιτική πόλωση.

Ο πρωταγωνιστικής της υπόθεσης, Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, με την κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου να απαντά θετικά, ενώ ακολούθησαν αντιδράσεις από τα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ομολογία ενοχής», ενώ τόσο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όσο και το ΚΚΕ μίλησαν για ευθύνες του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γρηγόρη Δημητριάδη αντικατέστησε ο Γιάννης Μπρατάκος, ενώ τη θέση του Παναγιώτη Κοντολέων πήρε ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης

Πηγή: newsbeast.gr