Η Πολωνία δεν θα ανοίξει τις πύλες της στους Ρώσους που διαφεύγουν από πιθανή επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Ζμπινιέφ Ράου επιβεβαίωσε αυτό σε συνέντευξή του στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP σήμερα. Ερωτηθείς εάν η Πολωνία θα πρέπει να διευκολύνει τους Ρώσους να αποφεύγουν τη στρατιωτική θητεία, προκειμένου να αποδυναμωθεί το στρατιωτικό δυναμικό της Ρωσίας, ο Ράου απάντησε με σαφή απόρριψη.

Τόσο από άποψη πολιτικής ασφάλειας όσο και από ηθική άποψη, θα ήταν “εξαιρετικά μη σκόπιμο” να δεχθούμε μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων.

Άλλοι γείτονες της Ρωσίας, όπως τα κράτη της Βαλτικής και η Φινλανδία, συμμερίστηκαν επίσης τη θέση της Πολωνίας ότι η αντίρρηση συνείδησης από μόνη της δεν αποτελεί επαρκή λόγο. “Αποφασίσαμε να σταματήσουμε την τρέχουσα έκδοση θεωρήσεων για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έτσι να καταργήσουμε τις τουριστικές θεωρήσεις”, δήλωσε ο Ράου.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε εξαιρέσεις για τους Ρώσους που ήταν πραγματικά κατά του πολέμου και είχαν συμμετάσχει σε δράσεις διαμαρτυρίας, για παράδειγμα.

Πηγή: newsbeast.gr