Επεισόδια επικρατούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των συγκεντρωμένων, παρά το γεγονός ότι κρατούσαν αποστάσεις και τηρούσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί διαλύουν με αύρες, με κρότου λάμψης αλλά και με πάρα πολλά χημικά τη συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στα Προπύλαια. Τρεις αύρες κατεβάζουν τον κόσμο προς την Ομόνοια στην Πανεπιστημίου ενώ και εκεί γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των μελών του ΚΚΕ που θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το σημείο, κόσμος έχει χτυπήσει ενώ ένταση επικρατεί και στο Μεταξουργείο με τους αστυνομικούς να κάνουν εκ νέου χρήση δακρυγόνων αλλά και κρότου λάμψης εναντίον των συγκεντρωμένων.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκπρόσωπός της είπε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και θα πρέπει να διαλυθεί.

Σημειώνεται, ότι κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Προσαγωγή πέντε ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση της αστυνομίας πριν από λίγο, εναντίον των συμμετεχόντων στην πορεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι συμμετέχοντες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Ήδη έγινε παρέμβαση, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων.

Πηγή: newsbeast.gr