Η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί αλλιώς αν το 2003 η Λίβερπουλ έκανε αυτό που αναμενόταν.

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον μάθαμε όλοι με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2003 ως το 2009, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αλλιώς. Βασικά, το να φορέσει τη φανέλα των κόκκινων διάβολων ο Πορτογάλος ήταν έκπληξη με βάση τα δεδομένα που επικρατούσαν, αλλά τελικά έγινε. Ευχάριστη για αυτούς στο Μάντσεστερ, δυσάρεστη για αυτούς στο Λίβερπουλ.

Η ιστορία άρχισε όταν ο τότε προπονητής των κόκκινων, Ζεράρ Ουγιέ, μαζί με τον βοηθό του, Φιλ Τόμπσον, ταξίδεψαν στη Λισαβόνα για να δουν από κοντά σε δράση τον Κριστιάνο. Τον είδαν, εντυπωσιάστηκαν και αποφάσισαν να βάλουν μπρος για την απόκτηση του, ερχόμενοι σε επαφή με τον μάνατζερ του, του άγνωστο τότε Ζόρζε Μέντες.

Ο ατζέντης του Κριστιάνο τους ενημερώνει ότι η μεταγραφή θα κοστίσει 4 εκατ. λίρες, τα οποία θα πρέπει να αποπληρωθούν σε τέσσερα χρόνια, άρα το κόστος θα ήταν ένα εκατ. λίρες ετησίως. Ο Τόμπσον, ο βοηθός του Ουγιέ, ήταν αυτός που μίλησε με τον Μέντες και αν και θεώρησε πολλά τα 4 εκατ. λίρες για έναν 18χρονο, ήταν αποφασισμένος να πιέσει για να γίνει η μεταγραφή. Το τι έγινε τελικά, το περιέγραψε ο ίδιος στο The Athletic πριν λίγους μήνες.

«Οταν γύρισα στο Λίβερπουλ, έδωσα στον Ουγιέ όλες τις πληροφορίες που είχα συγκεντρώσει και εκείνος ενημέρωσε ότι θα μιλήσει τον εκτελεστικό διευθυντή Ρικ Πάρι. Την επόμενη εβδομάδα, ήμουν στο προπονητικό κέντρο και το μάτι μου έπεσε στις οθόνες που έπαιζαν Sky Sports. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο αντί 12.2 εκατ. λιρών. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου….».

Πηγή: newsbeast.gr