Η σημερινή εικόνα της Αθήνας δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες Δευτέρες. Η πόλη κινείται σε ρυθμούς καραντίνας την πρώτη εβδομάδα του lockdown που θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί όσοι μετακινούνται στο κέντρο της Αθήνας έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κυκλοφορίας, ώστε να κατευθυνθούν στις εργασίες τους, ενώ μόνο τα δημοτικά σχολεία είναι ανοιχτά, με Γυμνάσια και Λύκεια να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Οι δρόμοι έχουν ομαλή ροή, ενώ στις στάσεις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ γύρω από το κέντρο εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας διεξάγουν ελέγχους.

Στη Σταδίου, γύρω στις 8:30 το πρωί, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, δημοτικοί Αστυνομικοί σταματούν διερχόμενο τρόλεϊ για να διεξάγουν έλεγχο . Ο ένας από τους δύο ανεβαίνει στο τρόλεϊ και ελέγχει αν οι επιβάτες έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς κι αν αφορούν μάσκες.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εργαζόμενος της Δημοτικής Αστυνομίας «έχουν κάνει ήδη αρκετούς ελέγχους και προς το παρόν όσοι κυκλοφορούν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα».

«Βλέπουμε να υπάρχει περισσότερη κίνηση από την προηγούμενη καραντίνα, αλλά ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός. Και σήμερα αλλά και το Σαββατοκύριακο ναι μεν ήταν πιο αραιή η κίνηση, αλλά ήταν πιο αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο lockdown», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην πλατεία Συντάγματος η κίνηση είναι ακόμη αραιή και όπως τονίζει στο Πρακτορείο ιδιοκτήτης περιπτέρου πάνω στην πλατεία, «ειδικά το Σαββατοκύριακο η κίνηση ήταν στο 5% της συνηθισμένης κίνησης, καθώς στο σημείο αυτό οι περισσότεροι εργάζονται γραφεία και καταστήματα τα οποία είτε είναι κλειστά ή τους έχουν βγάλει πλέον σε τηλεργασία».

«Μειωμένη μεν, αλλά περισσότερη σε σχέση με το προηγούμενο lockdown είναι η κίνηση», σύμφωνα με τον κ. Νίκο που είναι οδηγός ταξί. «Το Σαββατοκύριακο η κίνηση θύμιζε μέρες καραντίνας, σήμερα, καθημερινή η κίνηση είναι περισσότερη», αναφέρει.

Στο κέντρο του Παγκρατίου γύρω στις 9 το πρωί κάποιοι έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν, αλλά η κατάσταση θυμίζει περισσότερο πρωινό Κυριακής παρά Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα που είναι εργαζόμενη σε κατάστημα καφέ, το Σαββατοκύριακο είχαν πολύ δουλειά με το delivery, παρόλα αυτά και το take away ήταν αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο lockdown». Πάντως όσοι πολίτες κυκλοφορούν φορούν όλοι τη μάσκα τους και τηρούν τις αποστάσεις

Πηγή: newsbeast.gr