Η μετάλλαξη Όμικρον έχει εδραιωθεί για τα καλά στην καθημερινότητά μας με την έλευση του 2022, με την Ματίνα Παγώνη να εκτιμά ότι η κορύφωσή της θα έρθει περίπου στις 15 Ιανουαρίου, με την αποκλιμάκωση να έρχεται μετά από έναν μήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη Delta, ενώ στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Όμικρον.

Κορονοϊός

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «ο στόχος είναι τα περιστατικά της Όμικρον να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός».

Ποιες ηλικίες χτυπάει περισσότερο

Αναφορικά με τα ηλικιακά δεδομένα, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε ότι στο «στόχαστρο» της Όμικρον βρίσκονται περισσότερο οι μικρές ηλικίες, αλλά και οι μεγαλύτεροι με υποκείμενα νοσήματα, υπογραμμίζοντας ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου μπορεί να παρέχει προστασία σε σημαντικό βαθμό.

Για το θέμα των σχολείων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την άποψη ότι με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, ενώ σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου, πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εμφανιστούν κρούσματα στο δυναμικό του.

Πηγή: newsbeast.gr