Ένα πολιτικό καύσωνα βιώνει η κυβέρνηση. Το σκηνικό είναι ρευστό και σε αυτή τη φάση επιχειρείται να κλείσουν ακόμα και τώρα τα σενάρια για πρόωρες κάλπες παρότι κάποιοι τις θέλουν άμεσα!

Ακόμα όμως τελικά κι αν πειστούν και οι πιο δύσπιστοι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει με το ίδιο σχήμα στις εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ότι πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα έτσι ώστε να προχωρήσει με άλλο αέρα, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν απομείνει και να γίνει η δέουσα διαχείριση πέραν της υπόθεσης Ανδρουλάκη του βαρύ χειμώνα που περιμένουμε να έρθει. Με απλά λόγια, μέχρι την στιγμή που θα φτάσουμε στις κάλπες πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση στιβαρή, με φρέσκα πρόσωπα στην οποία να μπορούν να ακουμπήσουν οι πολίτες.

Άνοιγμα στο κέντρο

Αυτό που ακούγεται έντονα τα τελευταία 24ωρα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν όντως προχωρήσει σε ανασχηματισμό ανάμεσα στον Δεκαπενταύγουστο και την ΔΕΘ, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιδιωχθεί και άνοιγμα στο κεντρώο ακροατήριο αλλά και στη νεολαία. Σε ανθρώπους που θα «μιλούν» στους νέους στους οποίους δημοσκοπικά δείχνει να «χωλαίνει». Κι εδώ όμως ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει ισορροπίες.

Στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να τον βοηθήσει ο άνθρωπος που θα «μοιράζεται» μαζί του το πρωθυπουργικό γραφείο, ο νέος εξ’ απορρήτων του ο Γιάννης Μπρατάκος. Και αν αναρωτιέται κανείς γιατί, η απάντηση είναι απλή: ο κ. Μπρατάκος μαζί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη έχουν σαρώσει όλη την χώρα. Έχουν έρθει κοντά στην βάση του κόμματος όσο κανείς και άρα έχουν αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις ανάγκες όχι μόνο των στελεχών της ΝΔ αλλά και γενικότερα των πολιτών.

Ένα άλλο ζητούμενο είναι πόσο σαρωτικός θα είναι αυτός ο ανασχηματισμός έτσι ώστε αν τελικά οι κάλπες γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης να μπορεί να αντέξει το νέο σχήμα.

Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις επίσης δεν θα πρέπει να προκαλέσουν μεγάλο σοκ στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ήδη οι αναταράξεις μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι πολλές.

Υπάρχουν υπουργοί που έχουν έρεισμα στους πολίτες και το γνωρίζουν και έτσι τοποθετούνται σε εκείνη την κατηγορία που ονομάζουμε «αμετακίνητοι».

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έλεγε στενός του συνεργάτης στο newsbeast.gr έχει αποδείξει ότι δεν κινείται ούτε διαβάζει τις λίστες με τους πιο δημοφιλείς υπουργούς που υπάρχουν στις δημοσκοπήσεις για να πάρει τις όποιες αποφάσεις του.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο πάντως θα είναι καθοριστικό ακόμα και γι’ αυτό το θέμα καθώς ο χρόνος πλέον είναι λιγοστός έως την ΔΕΘ. Αν ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να πορευτεί με νέους συνεργάτες στο πλευρό του πολλοί θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλα συγκυρία έτσι ώστε να ενημερωθούν από τους προκατόχους τους και να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης με τρόπο που θα είναι επωφελής φυσικά για τους πολίτες αλλά και για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πηγή: newsbeast.gr