Τον εντοπισμό 11 πτωμάτων και τη διάσωση 31 ανθρώπων κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης μετά την ανατροπή πλεούμενου σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Το σκάφος –δεν είναι γνωστό πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες σε αυτό, πάντως επρόκειτο για μετανάστες, κατά τις αρχές των ΗΠΑ– εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι αναποδογυρισμένο, με πολλούς ανθρώπους στη θάλασσα χωρίς σωσίβια.

Η ακτοφυλακή ανέπτυξε αρκετά ελικόπτερα και ταχύπλοο στην περιοχή, περίπου 18 χιλιόμετρα από το ακατοίκητο νησί Ντεσετσέο, δυτικά του Πουέρτο Ρίκο.

Ως τις 18:00 (τοπική ώρα· 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) είχαν διασωθεί 11 γυναίκες και 20 άνδρες, σύμφωνα με τον Ρικάρντο Καστροντάντ, εκπρόσωπο της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Η αστυνομική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων διευκρίνισε πως επρόκειτο κυρίως για μετανάστες από την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η ακτοφυλακή «υποπτεύεται» ότι το πλοίο έκανε «παράνομη διάπλευση», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε νωρίτερα.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν επίσης ομάδες της αστυνομίας και της ακτοφυλακής του Πουέρτο Ρίκο, συνεχίζεται, διευκρίνισε ο Ρικάρντο Καστροντάντ.

Οι μεταναστευτικές ροές, ειδικά από την Αϊτή, έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί προσπαθούν να σωθούν από την έξαρση της βίας των συμμοριών και τον οικονομικό μαρασμό στη χώρα μεταναστεύοντας στις ΗΠΑ και συχνά επιβιβάζονται σε κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη.

Πηγή: newsbeast.gr