Στο «στόχαστρο» κυρώσεων βρίσκεται και πάλι η μεγαλύτερη κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Μαρία Βοροντσόβα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, μόνο που αυτή την φορά επιβάλλονται από τον πατέρα της και όχι από την Δύση, καθώς της απαγόρευσε να μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η 37χρονη είχε προγραμματίσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό με αφορμή τα γενέθλια της και μια ρομαντική απόδραση σε κάποια τροπική παραλία «φιλικής χώρας». Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται μήπως η κόρη του εγκαταλείψει την Ρωσία, οπότε αποφάσισε να απαγορεύσει τα ταξίδια της και ταυτόχρονα να αυξήσει την προσωπική της ασφάλεια.

Χαρακτηριστικά ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός General SVR ανέφερε στο Telegram, ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου δεν σχεδίαζε να επιστρέψει στη Ρωσία».

Σημειώνεται, ότι με βάση την Daily Mail η Μαρία Βοροντσόβα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των δυτικών κυρώσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί επίσημα να ταξιδέψει σε κάποιο κράτος της Δύσης.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Βοροντσόβα ήταν ο καρπός του έρωτα του Βλαντιμίρ Πούτιν και της πρώην συζύγου του, Λιουντμίλα, ενώ η 37χρονη έχει ειδίκευση σε σπάνιες παιδικές γενετικές ασθένειες ενώ είναι και ερευνήτρια στο Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Ενδοκρινολογίας του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr