Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε άτυπα ως «στρατηγό» ένα ηγετικό στέλεχος της μισθοφορικής ομάδας Wagner, ώστε να καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου στις ΗΠΑ στο επίσημο σάιτ του understandingwar.org, πρόκειται για τον πρώην επιχειρηματία και ηγετικό στέλεχος της Wagner Group Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Κατά το παρελθόν ο Πριγκόζιν που αποκαλείται και ως «σεφ του Πούτιν» πριν από πολλά χρόνια διατηρούσε υπηρεσία τροφοδοσίας για το Κρεμλίνο, ενώ όπως αναφέρουν αναλυτές της Δύσης έχει στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, αν και το Κρεμλίνο το έχει διαψεύσει.

Ο Πριγκόζιν παραδέχτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου ότι τρόφιμοι των ρωσικών φυλακών συμμετέχουν στον πόλεμο από την 1η Ιουλίου και συνέβαλαν στην κατάληψη του θερμοηλεκτρικού σταθμού Βαχλερίσκα.

Την ίδια στιγμή το think tank επικαλούμενο έναν Ρώσο μπλογκέρ αναφέρει ότι το ηγετικό μέλος της Wagner εισάγει μια «σταλινική» μέθοδο που επιτρέπει στο Κρεμλίνο να αποφύγει μια γενική κινητοποίηση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις στη ρωσική κοινωνία.

Πάντως η γενική κινητοποίηση προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια του Κρεμλίνου ενώ σε σχετική διάψευση προχώρησε και ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: newsbeast.gr