Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ανακατευθύνει τους ενεργειακούς της πόρους προς ανατολάς καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτηση τους από τις ρωσικές εξαγωγές, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλουν, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλούν για περικοπές των ενεργειακών τους προμηθειών από την Ρωσία, ανεβάζοντας τις τιμές και αποσταθεροποιώντας την αγορά» δήλωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ο Ρώσος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Οι μη φιλικές χώρες παραδέχονται ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας».

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή υποδομών για εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου προς ανατολάς, καθώς η χώρα πρέπει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό μακριά από την Ευρώπη, μεταδίδει το Reuters.

Τέλος, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε επίσης ότι η Μόσχα πρέπει να αντικαταστήσει τις εισαγωγές τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πηγή: newsbeast.gr