Ο Roman Gavrilov αποτελεί παρελθόν από την θέση του υπαρχηγού της ρωσικής Εθνικής Φρουράς, καθώς σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ αποπέμφθηκε, ενώ ο ερευνητής δημοσιογράφος Gristo Grozev σημειώνει πως συνελήφθη, λόγω τραγικών λαθών στο πόλεμο της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο Grozev επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, σημείωσε ότι ο πρώην σωματοφύλακας του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορήθηκε για σοβαρά λάθη στο πόλεμο, καθώς οι μονάδες του φέρεται να υπέστησαν βαριές απώλειες, ενώ φέρεται να κατηγορείται για άσκοπη χρήση καυσίμων, που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Roman Gavrilov, ο υπαρχηγός της Ρωσικής Φρουράς (τμήμα του εσωτερικού στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), συνελήφθη από την FSB. Ο Gavrilov εργαζόταν επίσης στο παρελθόν στην Προεδρική Φρουρά, δηλαδή στην προσωπική ασφάλεια του Πούτιν», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

«Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε τι ακριβώς θα οδηγήσει η εκκαθάριση / αναδιάταξη στην κορυφή των δυνάμεων ασφαλείας, ένα πράγμα είναι σαφές: ο Πούτιν αναμφίβολα αναγνωρίζει την κρίση που περνάει αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθιά που αλλάζει στρατηγούς κατά την διάρκεια πολέμου – μία καθόλου σωστή πρακτική», πρόσθεσε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων.

Ο Roman Gavrilov, πρώην υποδιευθυντής της ρωσικής Εθνικής Φρουράς

Πηγή: newsbeast.gr