Ο προσωπικός εικονολήπτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ιλιά Φιλάτοφ, παραιτήθηκε λίγες μέρες μετά το διάγγελμα που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος και με το οποίο κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, ο Φιλάτοφ ήταν ένας από τους τρεις οπερατέρ του Ρώσου προέδρου, ενώ σε ανάρτηση που έκανε στον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Προέκτ», ανέφερε ότι «έπιασα ταβάνι στο επάγγελμά μου. Επιπλέον κουράστηκα να κάθομαι επί μήνες στην καραντίνα».

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά την εκδοχή ότι η παραίτηση του σχετίζεται με τον πόλεμο, ενώ γνωστοί του δήλωσαν ότι η δουλειά του απαιτεί μόνιμη απομόνωση και να βρίσκεται συνέχεια κοντά στον Πούτιν.

Ο Ιλιά Φιλάτοφ

«Κύμα» παραιτήσεων μετά τον πόλεμο

Οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου «Προέκτ» αναφέρουν πως διαπίστωσαν ότι πολλοί κρατικοί υπάλληλοι της Ρωσίας δήλωσαν παραίτηση λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, πρόκειται για ένα «κύμα» παραιτήσεων, που πιθανόν σχετίζεται με το σοκ που ένιωσαν οι εργαζόμενοι, από την απόφαση του Ρώσου προέδρου να εισβάλει στη γειτονική χώρα της Ρωσίας.

Το διάγγελμα του Πούτιν, όπου ανακοινώνει τον πόλεμο:

Πηγή: newsbeast.gr