Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Δύση μπορεί να σταματήσει τις θηριωδίες, αρκεί να μην εξοπλίζει με όπλα την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η leparisien.fr, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν για δύο ώρες και δέκα λεπτά, με τον Πούτιν να αναφέρει ότι «η Δύση θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσουν αυτές οι θηριωδίες ασκώντας την κατάλληλη επιρροή στις αρχές του Κιέβου, καθώς και σταματώντας την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία». Μάλιστα, ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τα «αγνοεί».

Παρά την «ασυνέπεια και την έλλειψη προετοιμασίας του Κιέβου για σοβαρή δουλειά, η ρωσική πλευρά είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο» προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από τη σύγκρουση, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, όσον αφορά την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, «η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα είναι περίπλοκη κυρίως λόγω των κυρώσεων των δυτικών χωρών» κατά της Ρωσίας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος στο Γάλλο ομόλογο του.

Σημειώνεται, πως η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μακρόν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: newsbeast.gr