Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να θέτει τους όρους του στη Δύση, πριν βάλει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ζητάει να αναγνωριστούν οι προσαρτήσεις στην Ουκρανία, προτού ξεκινήσει η οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για ειρήνη.

Σύμφωνα με το bbc.com ο Μπάιντεν μπορεί να πρότεινε να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, όμως ο δεύτερος απέρριψε αυτή την πρόταση, αφού οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα εδάφη που κατελήφθησαν το 2014.

Έτσι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Πούτιν «ήταν, είναι και πάντα θα είναι ανοιχτός σε συνομιλίες».

Εν τω μεταξύ και από άλλες πλευρές ακούγονται εκκλήσεις προς τον Πούτιν να βρεθεί μια διπλωματική λύση για το τέλος του πολέμου, πόσο μάλλον που η κατάσταση επί του στρατιωτικού πεδίου δείχνει ότι η Ρωσία δεν πετυχαίνει τους στόχους της.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ζήτησε να βρεθεί μια διπλωματική λύση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. Είναι μια θέση που εξέφρασε ο Γερμανός ηγέτης στον Ρώσο πρόεδρο σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Η απάντηση του Πούτιν, όπως επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν ότι η δυτική θέση είναι «καταστροφική», καλώντας το Βερολίνο να ξανασκεφτεί τη θέση του. Η Γερμανία έχει παραχωρήσει στην Ουκρανία βαριά όπλα, ενώ εκπαιδεύει και Ουκρανούς στρατιωτικούς, ωστόσο αρνείται ότι συνομιλεί με το Κίεβο για την μεταφορή ή την παραχώρηση αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot.

Πηγή: newsbeast.gr