Η αγγλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει σκληρά μέτρα με στόχο να περιορίσει τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων στο ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει ένας νέος σκληρός νόμος για τα ρατσιστικά σχόλια και τις επιθέσεις που γίνονται στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου μέσα από το διαδίκτυο. Ο νόμος αυτός θα προβλέπει ότι όσοι γίνονται αντιληπτοί θα τους επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Αφορμή για να έρθει αυτός ο νόμος προς ψήφιση στάθηκε η ρατσιστική επίθεση στους παίκτες της εθνικής Αγγλίας μετά τον χαμένο τελικό του euro αλλά και για αρκετά φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα αγγλικά γήπεδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Από την 1η Αυγούστου και έπειτα, σε Αγγλία και Ουαλία έχει απαγορευτεί η είσοδος σε 1359 οπαδούς σε όλες τις κατηγορίες λόγω ρατσιστικών επιθέσεων, με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον να θέλει να βάλει ένα τέλος μια και καλή στις ρατσιστικές επιθέσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Πηγή: newsbeast.gr