Η φετινή σεζόν άρχισε με αισιοδοξία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού οι οπαδοί επέστρεψαν στα γήπεδα και το πρόβλημα με την πανδημία έδειχνε να υποχωρεί. Η μετάλλαξη Όμικρον, όμως, αλλάζει τα δεδομένα, με τον βρετανικό Τύπο να τονίζει ότι από εδώ και πέρα στην Premier League θα επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδο μόνο με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αφού η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον φοβάται το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Τα γήπεδα της Premier League είναι γεμάτα από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος, με τους οπαδούς να μπαίνουν σε αυτά είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με αρνητικό rapid test. Τα πράγματα, όμως, θα αλλάξουν από εδώ και πέρα. Συγκεκριμένα, με τη μετάλλαξη Όμικρον να προκαλεί πρόβλημα στο νησί, η κυβέρνηση αποφασίζει να γίνει πιο αυστηρή.

Έτσι, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στις εξέδρες μόνο σε όσους επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μέτρο το οποίο είναι πολύ πιθανό να ισχύει άμεσα, από αυτό το σαββατοκύριακο δηλαδή.

Κρούσματα και στις ομάδες

Το γεγονός ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό ξεφεύγει στην Αγγλία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν εκ νέου κρούσματα και σε ομάδες, με την Τότεναμ να ανακοινώνει ότι 11 παίκτες είναι θετικοί στον ιό. Αριθμός που μεγαλώνει συνεχώς από χθες Τρίτη (7/12), με την ανησυχία στο κλαμπ να είναι έντονη.

Πηγή: newsbeast.gr