Οι εικόνες από την νεκρώσιμη πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ έκαναν τον γύρο του κόσμου κι αν κάτι ξεχώρισε είναι ο τρόπος με τον οποίο βάδιζαν οι πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι, καθώς θύμιζαν τον τρόπο με τον οποίο στέκονταν στην κηδεία της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο νέος διάδοχος του βρετανικού θρόνου λοιπόν, ανέφερε ότι το φέρετρο της γιαγιάς του «του ξύπνησε αναμνήσεις», 25 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του. «Η χθεσινή πομπή ήταν μια δοκιμασία. Ξύπνησαν αναμνήσεις», είπε, αφού πήγε μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ να δουν τα λουλούδια που αφήνουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ οι πολίτες στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία. «Είναι αυτού του είδους οι στιγμές που σκέφτεσαι, εντάξει, είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Όμως δεν ήταν τόσο προετοιμασμένος. Ήταν πολύ παράξενο», εξήγησε στους Βρετανούς που πήγαν να τον χαιρετήσουν.

«Μας είπε ότι η μητέρα του θα ήταν υπερήφανη για αυτόν και είπε ότι χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα επειδή ξύπνησαν μνήμες από την κηδεία της μητέρας του», ανέφερε η 54χρονη Τζέιν Γουέλς, που ήταν μεταξύ των πολιτών με τους οποίους συνομίλησε ο Ουίλιαμ στο Σάντριγχαμ.

Πριν από 25 χρόνια, ο τότε 15χρονος πρίγκιπας μαζί με τον αδελφό του Χάρι, 12 ετών, ακολούθησαν πεζή το φέρετρο της μητέρας τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997. Το 2017 είπε σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC ότι η συμμετοχή του σε εκείνη την πομπή «ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα» που έκανε στη ζωή του.

Πηγή: newsbeast.gr